WordPress konsult

Det finns konsulter som jobbar som specialister inom vissa områden på webben och en av dessa är WordPress specialister som är experter inom WordPress och kan hjälpa till med modifiering, installation, uppdatering, administration och annat inom WordPress. WordPress är ett verktyg för att skriva inlägg likt en blogg men det går också att använda WordPress till att driva olika typer av webbsidor som går att administrera i en typ av grafisk kontrollpanel som kan vara relativt lätt att förstå även om man inte är en expert på WordPress.

Det som en WordPress lite mer ingående kan hjälpa till med är bland annat att modifiera så att en design kan bli anpassad till det ändamål som kunden önskar. Det kan också vara önskvärt att någon vill implementera något slags script, kod eller funktion på sidan och då behöver hjälp med en WordPress konsult som kan hjälpa till med att modifiera koden så att det som ska integreras görs på rätt sätt. En WordPress konsult är alltså mer eller mindre kunnig inom HTML och PHP för att kunna modifiera i koden.

Vad kan WordPress konsulter göra?

Det som en WordPress konsult också kan hjälpa till med som specialist är att sökmotoroptimera en WordPress-installation så att sökmotorer lättare kan gå igenom sidan och då också göra att den befinner sig högre upp i sökmotorn generellt men även ännu högre på specifika, relevanta, valda sökord som kan beskriva WordPress-installationens innehåll. Att sökmotoroptimera en WordPress-installation kräver också mer eller mindre kunskaper inom PHP och HTML för att kunna ändra olika delar av sidan för att öka relevansen.

En WordPress konsult kan även hjälpa till med att snabba upp en WordPress-installation genom att ta bort onödig kod samt installera tillägg som kan hjälpa till med att ”casha” sidan snabbare och göra den helt enkelt snabbare för användare att använda vilket kan vara en bra faktor till fler besökare men även en bättre sökmotoroptimering då en snabbare sida också är en positiv faktor i SEO.

Vad kostar en WordPress konsult?

En WordPress konsult kan kosta timpris men det går även ofta att avtala ett fast pris redan innan påbörjat arbete. Det är ju upp till konsulten själv att avgöra vilken prissättning som denne kör med men vanligast är ett timpris i sitt konsulterande. De lägsta priserna för WP konsulter får du utan tvekan från Indien, Ryssland, Ukraina och Öst-Europa, medan det förmodligen är lättare att kommunicera med en svensk eller engelsk WordPress konsult.