Google konsult

Inom området för sökmotoroptimering och sökordsannonsering så finns det några olika typer av konsulter, bland annat SEM-konsulter och SEO-konsulter som kan hjälpa till med annonsering och optimering i sökmotorerna. Ytterligare en typ av konsult är en Google konsult som har sin expertis i att sökmotoroptimera men även sökordsannonsera effektivt i just det, sökmotorn Google.

Hur har yrket Google konsult växt fram?

I med att Google är den ledande sökmotorn så har det blivit så att allt fler Google konsulter har växt fram. Anledningen är att Google är den dominerande sökmotorn i västeuropa, medan t. ex Bing konsulter är näst intill icke existerande i Skandinavien.

En person som jobbar som SEO-konsult borde därför oftast ha kunskaper inom att vara Google konsult, då den mesta sökmotoroptimeringen läggs i Google idag. Hur många är det egentligen som bryr sig om Bing, Yahoo eller någon annan sökmotor idag?

Varför anlita en Google konsult?

Anledningen till att man skulle vilja anlita en Google konsult är just för att man kanske vill göra en kampanj i Google AdWords och därför vill optimera detta genom att anlita en Google konsult som då kan hjälpa till med sponsrade länkar genom Google annonser. En annan anledning kan vara att man med en Google konsult vill nå högre placering i Google på ett eller flera olika sökord och då behöver hjälp med att sökmotoroptimera sidan.

Sökmotorkonsulter och referenser

Det finns många olika Google konsulter och sökmotoroptimeringskonsulter och vissa anser sig vara bättre än andra och vice versa. Faktum är att de konsulter inom SEO som är mest framgångsrika faktiskt helt enkelt kan visa upp meriter i sökmotorerna och därmed visa att de är en av de bästa konsulterna inom sökmotoroptimering i Google. Det är svårt att uppge osann fakta då det enkelt går att kontrollera. Om man som företag söker efter en riktigt bra Google konsult eller SEO konsult så är det alltså bara att fråga om meriter och referenser genom att kolla i sökmotorn.

Jobba som Google konsult, trots att man inte är anställd av Google?

Många kan tycka det låter lustigt att ha Google som jobb fastän att man ändå inte är anställd under Google, men det är faktiskt inte konstigt alls. I med att Google som sökmotorn är ett slags okänt fält som kräver mycket erfarenhet, kunskap och teorier så finns det konsulter som helt enkelt har sitt jobb på Google på en daglig basis och konsultar inom Google och SEO.