Svenska konsulter

Svenskar är ett folk som är relativt beroende av Internet när man talar om affärer, handel och mötesplatser men också mycket annat. Om man jämför med till exempel Danmark, Finland eller till och med Nya Zeeland så är Sverige ett land där många jobbar på nätet eller på ett eller annat vis är beroende av Internet som en källa för att tjäna pengar. Det kan vara allt från en journalist på en tidning till en försäljare av barnkläder på nätet.

Av den anledning att mycket handel har flyttat från butikerna till nätet så har också svenska konsulter inom webben blivit fler och fler på relativt kort tid och vi kan se att svenskar är specialister bland annat på sökmotoroptimering och en svensk specialist inom SEO är en konsult som går att lita på då utvecklingen inom bland annat den marknaden hela tiden är uppdaterad i Sverige jämfört med till exempel Danmark som är har bra konsulter inom andra områden främst.

Det finns också en hel del svenska konsulter som programmerar och fler och fler utbildningar inom programmering dyker också upp på universitet och högskolor runt om i landet vilket gör att utbudet på svenska konsulter inom programmering blir fler och fler och det gör också att många börjar sälja sin arbetskraft utomlands som svensk konsult. Många som programmerar behöver nödvändigtvis inte göra det på webben utan det kan handla om programvara också.

Svenska konsulter har gjort mycket för den internationella marknaden och kompetensen hos svenska konsulter som programmerar har åstadkommit bland annat Battlefield, Skype och Spotify. De svenska konsulterna är vassa på webben och hyrs bland annat av internationella stora bolag som Microsoft och Google för att hjälpa till att programmera men även konsulta inom bland annat IT-säkerhet.

De svenska specialister och svenska konsulter som finns har främst sin kunskap på något sätt relaterad till nätet och Sverige är ett land som inte har några naturresurser som är attraktiva för utlandet och det har bidragit till att Sverige börjar exportera svenska tjänster istället för svenska råvaror.